KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Marketing 

Toplinski kotlovi, pumpe i radijatori

solarni paneli: sunčana energija: solarna enerkija: solarni kolektori:solarno grijanje: 
Toplinski kotlovi, pumpe i radijatori potrebni su i kod solarnog sustava grijanja.  
1. Odlučujuća razlika je u spremniku tople vode. Da bi se i najmanje topline moglo iskoristiti, potreban je tzv. slojeviti spremnik sa kapacitetom od minimalno 300 L naviše. S odgovarajućom unutrašnjom opremom u njemu se istovremeno priprema i topla voda.
2. Smislen način je upotreba vakuumskih cijevnih ili CPC kolektora na krovu, jer se i tijekom zime postižu dobri rezultati.
3. Treća komponenta je pumpa i regulacija za solarni optok.
Komponente: solarni spremnik
solarni paneli: sunčana energija: solarna enerkija: solarni kolektori:solarno grijanje: 

Da bi se solarna toplina mogla koristiti za zagrijavanje, mora se u sustav grijanja integrirati specijalni spremnik. Kapacitet solarnog spremnika započinje s minimalno
300 L.
Postoje raznolike varijante spremnika:

1. Prije su se u pravilu koristila dva odvojena 
spremnika:
puferski i onaj s potrošnom vodom. Prvo se solarna toplina dopremala spremniku s potrošnom vodom. Kada više nije u mogućnosti preuzeti toplinu, regulator sve usmjerava prema puferskom spremniku. Dodatno
grijanje služi se jednim i drugim spremnikom prema potrebi. Ova varijanta je posebno preporučljiva kod grijanja na drva.
2. Sigurnosni spremnici su za solarne sustave zapravo neizostavni element. Unutar spremnika vladaju različite temperature, kao u kadi: gore toplo, dolje hladno. Normalno je da kolektor ima različite temperature – ovisno o suncu. To vodi do toga da se različiti temperaturni slojevi tijekom punjenja spremnika izmiješaju, pa je često potrebno naknadno zagrijavanje. Kod slojevitog spremnika toplina se konstantno dovodi u pojedinačne
slojeve koji imaju stalno istu temperaturu.
3. Integrira li se spremnik potrošne vode unutar puferskog spremnika, kao što je danas uobičajeno, dobivaju se dvije prednosti: kao prvo štedi se na cjevovodu i regulaciji. Drugo, toplinski gubici su puno manji: solarna toplina predaje se samo vodi za grijanje koja ponovo zagrijava umetnuti spremnik potrošne vode.

rrr

Komponente: toplinski kotao

U osnovi, svaki toplinski kotao sa solarnom potporom može biti u pogonu, bilo da je riječ o plinu, ulju ili drvetu. Pri tome treba razmisliti o tome da takav način unaprijed smanjuje posljedice poskupljenja loživog ulja i zadovoljava ekološke preduvjete.

Jednostavna instalacija
Kod Aqua-Systema proizvođača Paradigma, kao i kod sustava proizvođača Buderus, solarni sustav umjesto uobičajene mješavine protiv smrzavanja, može koristiti običnu vodu. Tako se može direktno povezati sa sustavom grijanja bez izmjenjivača topline u spremniku, što pojednostavljuje instalaciju.

solarni paneli: sunčana energija: solarna enerkija: solarni kolektori:solarno grijanje: 
 

Kad je vani hladno i prijeti opasnost od zamrzavanja, jednostavno se ispumpa voda iz kolektora. Sustav koji funkcionira bez problema.

Razlikuju se tri vrste konstrukcija:
1. Vakuumske cijevi koje imaju apsorber kojim direktno protječe solarni medij. One su integrirane direktno unutar solarnog optoka, a zamjena pojedinih cijevi prilično je komplicirana(danas se takav način rijetko koristi)
2. Kod tzv. Heat-pipe kolektora unutar vakuumskih cijevi nalazi se apsorber sa zatvorenim optokom.  Njegova
specijalna tekućina za prijenos topline predaje energiju preko kondenzatora(toplinskog izmjenjivača) na solarni optok(široko rasprostranjen način, ali prilično skup).
3. CPC kolektori sastoje se od dvije cijevi od rastopljenog stakla koje su umetnute jedna u drugu (slično kao kod termos boce). U centru su smještene dobro izolirane cijevi absorbera kojima struji solarni medij za

Stručni časopis HAUSBAU

 << prethodna stranica     

Za vaš dom & ured

PVC stolarija - Final forma d.o.o,

Zelena zona

Solarno grijanje na vašem krovu - obnovljivi izvori..     

Podno grijanje...  
prednosti podnog grijanja 

Montažna kuća od slame niskoenergetska drvena...

Niskoenergetska gradnja
montažne kuće...
  


Potražite: stanovi * kuće * nekretnine * agencije * projektiranje * građenje * rasadnici *unutarnje uređenje *okoliš *

     Kontakt     Naslovna   

    Agencije     Projektiranje   Građenje    Servisi održavanje   Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   informacije  
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   zahtjev za predaju oglasa
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu  

   Telefon: 85 (0)1 4684 104
   Mobitel: +385 (0)91 5438 534   +385 (0)91 941 8559