KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Pronađite vrijeme za čišćenje

Ovo je članak za sve nas koje mislimo da naš dan traje kraće od 24 sata i da uz sve ostale obaveze nemamo dovoljno vremena za čišćenje i uređivanje našeg doma. Naravno, rješenje je uvijek u planiranju, organizaciji i rutinama. Zvuči jednostavno, zar ne?

čišćenje: čišćenje stanova: čišćenje prostora

Planirajte svoje zadatke i vrijeme za čišćenje
U svom dnevnom i tjednom rasporedu, isplanirajte vrijeme za čišćenje i držite ga se. Vjerojatnije je da ćete nešto učiniti, ako ste to isplanirali i zapisali. Ako ste poput mene, ono što niste zapisali u planer, nećete ni učiniti (makar se radilo samo o slaganju kreveta).

Čišćenje kao dio dnevne i tjedne rutine
Kako bi održavali vaš dom čistim i urednim, postoje poslovi koje morate napraviti svakodnevno (kao npr. slaganje kreveta, pranje suđa, pranje, sušenje i slaganje veša...), kao i poslovi koje morate napraviti svaki tjedan

(brisanje prašine, usisavanje i pranje podova, čišćenje kupaonice i sl.). Svakodnevne poslove radite svaki dan u isto vrijeme (npr krevete složite odmah nakon izlaska iz kreveta), a različite tjedne poslove uvijek isti dan u tjednu (ponedjeljak je dan za brisanje prašine i usisavanje, utorak za zalijevanje cvijeća i dekoriranje, itd.), kako bi oni postali dio vaših dnevnih i tjednih rutina.

Štedite vrijeme dok čistite
Kad se radi o čišćenju i utrošku vremena kojeg baš i nemate previše, u redu je ići linijom manjeg otpora. Evo nekoliko ideja: Operite samo prozore koji nisu skriveni zavjesama. Usisajte samo najprometnija područja vaše kuće. Ako vam uskoro dolaze neočekivani gosti, u redu je i „lažirati“ čisti dom.
A evo i nekoliko ideja za uspješan multitasking ili kako u isto vrijeme telefonirati i čistiti?
Složite veš dok gledate vašu omiljenu seriju na TV-u, očistite unutrašnjost automobila dok čekate na red u praonici, obrišite prašinu na namještaju dok razgovarate na telefon itd. Ne podcjenjujte vrijeme. Postoji mnogo malih zadataka koji se mogu izvršiti u roku kraćem od minute, npr. dok čekate da vam se zagrije jelo u mikrovalnoj, iskoristite to vrijeme kako bi obrisali prljavštinu s kuhinjskih ormarića. Za vrijeme reklama na TV-u presložite časopise i novine ili složite DVD-ove.

Motivirajte se
Teško se motivirati kad morate napraviti neki velik i zamoran posao, kao npr. u jednom danu detaljno očistiti cijelu kuhinju. Umjesto toga, razbijte taj posao na male 15-minutne zadatke. Posao neće biti gotov u jednom danu, ali bolja je čista kuhinja u 7 dana, nego prljava kuhinja.
Evo nekoliko ideja za motivaciju: stavite svoj omiljeni CD i čistite u ritmu glazbe za ples, nagradite se šalicom kave ili toplom kupkom nakon obavljenog posla itd.

Održavajte svoj dom čistim
Održavajte svoj dom čistim svaki dan. Potrebno je samo 15 minuta dnevno i zamorna vikend čišćenja će biti stvar prošlosti. I naravno, sve će ići brže i jednostavnije ako imate pomoć ukućana.

Ako baš nikako ne uspijevate naći vremena ni motivacije za čišćenje, platite nekome da taj posao učini umjesto vas. Često je vrijeme važnije od novca.

 Natrag na vrh     


PVC stolarija - Final forma d.o.o,

 
 

                                                      

Potražite: stanovi * kuće * nekretnine * agencije * projektiranje * građenje * rasadnici *unutarnje uređenje *okoliš *

     Kontakt     Naslovna   

    Agencije     Projektiranje   Građenje    Servisi održavanje   Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   informacije  
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   zahtjev za predaju oglasa
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu  

   Telefon: 85 (0)1 4684 104
   Mobitel: +385 (0)91 5438 534   +385 (0)91 941 8559