KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Marketing


Zavjese za kuhinju
Kako odabrati zavjese za kuhinju?

Kuhinjske zavjese nisu samo funkcionalne već i dekorativne. Zavjese su Izrazito važane prilkom dekoracije vaše kuhinje, i upravo je to važno da uzmete u obzir, ako želite da vaša kuhinja izgleda dobro.

Vrsta zavjese za kuhinju

zavjese za kuhinju: odabir kuhinjskih zavjesa 

Koje zavjese ćete odabrati, ovisi o mnogo faktora. Krenite prvo od tipa namještaja u svojoj kuhinji, boje namještaja i boje zidova. Za modernu kuhinju nastojte odabrati i prikladne materijale.


Kuhinjske zavjese mogu biti u punoj dužini ili do visine prozorske klupčice, zavisno da li je prozor uz radnu plohu ili ćete prekrivati vrata kuhije koja vode na balkon.
Suvremeniji izgled daju jednostavne zavjese, bez dekoriranih rubova.

Možete se konzultirati sa dizajnerom ili dekoraterom koji će vam ponuditi nekoliko rješenja, kako bi lakše odabrali adekvatni tip zavjese.
zavjese za kuhinju: odabir kuhinjskih zavjesa: modrne zavjese: klasične zavjese 

Za moderne kuhije u sklopu koje imate i blagovanje možete kombinirati s obzirom na dužinu i razlićite boje i materijale. Time ćete još više naglasiti razdvojenost pojedinih grupa.
Na kuhinjskom djelu iznad sudopera, zavjese podizne po visini biti će znatno prikladnije jer pružaju ujednačenu količinu svjetla na radnu plohu. Na vratima koja vode na balkon, zavjese u punoj visini, bogatih nabora dati će toplinu prostoru u kojem blagujete.

zavjese za kuhinju: odabir kuhinjskih zavjesa: modrne zavjese: klasične zavjese 
Rustikalne ( seoske ) kuhinje uvjek imaju naglasak na toplinu i ugođaj. Izrađene su od prirodnih materijala i dekorirane sa puno datatalja. Kod ove kuhinje, zavjse naglašavaju povezanost stambene kuhinje na prozoru i vratima odabrani isti materijali i uzorak.
Kod ovih zavjesa, možete si dozvoliti volane ili dekorativne čipkaste završetke rubova zavjesa.
Ako vam se to čini previše dekorirano dovoljno je odabrtai sitni kockasti uzorak u pastelnim bojama, žute, roza, plave i bijele boje.

Odabir tkanine za zavjese 

zavjese za kuhinju: odabir kuhinjskih zavjesa: modrne zavjese: klasične zavjese 
Zavjese su dostupne u svim vrstama tkanina. Razmislite o debljini tkanine - želite fine mrežaste, čipkastem prozirne ili deblji pamuk, lan ili konoplja. Za svaki materijal prethodno pogledati deklaraciju i način održavanja. Lakše ćete odlučiti ako se zavjese mogu prati ručno ili u perilici. Generalno, čini se da je pamuk najprikladniji materijel za kuhinjske zavjese.U kuhinji bi trebalo odabrati materijal da imate dovoljno svjeta i osjećaj prozračnosti.

Odabir boje

zavjese za kuhinju: odabir kuhinjskih zavjesa: modrne zavjese: klasične zavjese 
Imate li predodžbu koju boju da odaberete za svoju kuhinju ? Odabir je povezan sa ostalim bojama interijera. Boju zavjesa možete povezati sa bojom pločica. Ako ste izabrali neutralne hladne boje pločica - boje poput crne, tamno sive, bijele, srebrne ili  tople nijanse terakota, bež,  boju vaših zavjesa morate odabrati u skladu sa postojećim bojama.
Svježije boje su dobar odabir za manje prozore i tamniju kuhinju.
 

Dizajn

zavjese za kuhinju: odabir kuhinjskih zavjesa: modrne zavjese: klasične zavjese

Prilikom odabira uzoraka i dizajna za zavjese, zbuniti će vas veliki izbor tkanina za kuhinjske zavjese: od prugastih, cvjetnih ili apastraktnih cvjetnih ornamenata do onih sa diskretnim uzorcima. Razmislite što je pogodno za vašu kuhinju, zavisno od stila namještaja, odaberite klasične, moderne ili retro. U šarenilu možete lako pogriješiti. Ako ne možete odlučiti, potražite savjet dizajnera.

Cijena zavjesa i održavanje

zavjese za kuhinju: odabir kuhinjskih zavjesa: modrne zavjese: klasične zavjese 

Zavjese za kuhinju se ne kupuju često ali svejedno se cijena mora naći u okviru vašeg kućnog proračuna troškova. Nastojte unutar prihvatljive cijene postići što veću kvalitetu i  mogućnost lakog održavanja.
Kuhinjski prozori kao i zavjese potrebno je češće održavati.
Mogu li se zavjese prati strojno ili ručno?

Zavjese u kuhinji prati ćete češće od ostalih zavjesa u vašem domu, tako da će znatno pomoći ako se ih možete oprati u perilici rublja, izuzev ako se moraju prati na ruke. Zavjese se mogu nakon pranja skartiti. Prilikom kupnje provjerite da li se tkanina skraćuje, kako bi odreditili prave mjere.

Odabir prave veličine zavjesa

zavjese za kuhinju: odabir kuhinjskih zavjesa: modrne zavjese: klasične zavjese 

Za kuhinjski prozor, u blizini štednjaka i pripreme hrane, praktične su kratke zavjese. Ako želite povećati veći količinu svjetla u kuhinji možete produljiti karniše izvan ruba prozora i za toliko proširiti zavjese. Prije kupnje svakako morate imati sve potrebne izmjere. Konzultirajte se sa dekoraterom.
Sigurnosni faktor kod odabira zavjesa, nije zanemariv - ako imate u blizini zavjesa štednjak, sigurniji izbor će biti rolo ili rimske zavjese od materijala koji nije lako zapaljiv.  

Konfekcijski zavjese u standardnim veličinama imaju tendenciju da budu jeftinije, ali ako imate nestandarne prozore, bolje da odaberete šivanje zavjesa po mjeri u ćemu će vam pomoći dizajneri i prodavači specijalizirani za zavjese, karniše i dekoracije. 
Povjerite izradu kuhinjskih zavjesa, iskusnim dekoreterima

 Za vaš dom & ured
unutarnje uređenje: vašeg doma, stana i ureda 

Unutarnji kamini 
kamini daju ugodnu toplinu svakom prostoru...

 
 

PVC stolarija - Final forma d.o.o,
                                                      


Potražite: stanovi * kuće * nekretnine * agencije * projektiranje * građenje * rasadnici *unutarnje uređenje *okoliš *

     Kontakt     Naslovna   

    Agencije     Projektiranje   Građenje    Servisi održavanje   Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   informacije  
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   zahtjev za predaju oglasa
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu  

   Telefon: 85 (0)1 4684 104
   Mobitel: +385 (0)91 5438 534   +385 (0)91 9513 802