KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA


Wellness kupaonica

Ovdje prikazan koncept kupaonice nudi doživljaj topline i vode svim osjetilima – rezultat je istinsko opuštanje
Ideje za wellness kupaonicu
Ideja je bila osmisliti prostranu wellness kupaonicu u kojoj će se moći uživati svim osjetilima od glave do pete. Rezultat: reprezentativni privatni Spa koji svojim reduciranim oblikom pomalo podsjeća na japanski zen vrt. Ova kupaonica čini središte cijelog objekta i stoga se ne libi pokazati svoju veličanstvenost kroz ogromnu staklenu površinu koja je s vrtne strane postavljena umjesto zida. Onaj tko želi uživati u toplini unutar drvene saune, bit će oduševljen s pogledom koji se pruža prema vrtu zaštićenom od znatiželjnih pogleda susjeda visokim bijelim zidom. Usred vrta smješten je prastari kabao za kupanje. Nakon hladenja u vanjskoj okolini, u unutrašnjost se ulazi preko šljunka koji bosim nogama služi kao lagana masaža stopala uz istovremeno naizmjenično špricanje toplom i hladnom vodom – na taj način Kneipp terapija uistinu izgleda zabavno.
 
Walk – in – tuš omogucava tuširanje s osjecajem kao da se nalazite ispod vodenog slapa jer voda pada iz kvadra montiranog na sredini stropa tuš kabine. Zahvaljujući transparentnoj staklenoj kabini, pogled se pruža prema cjelokupnom Spa području. Posebno pametno rješenje je „kupaonica u kupaonici“ – pored saune smještena „obična“ kupaonica koju čine umivaonik, bide i WC školjka za svakodnevnu upotrebu. Taj dio se, uz pomićna vrata od mutnog stakla, može u svakom trenutku optički odvojiti od ostatka prostora. U tom dijelu takoder dominiraju pravocrtni oblici i konzekventan puristički dizajn što je posebno vidljivo na kockastom umivaoniku. Stupovi u obliku kvadra više su umjetnički, nego funkcionalni element, a ogledalo montirano na pokretnim ručkama također u prvi plan stavlja oblik, a ne funkciju. I na kraju što reći? Privatni jednostavnost i red. 

a)   Atraktivna mješavina materijala: tamno puno drvo na podu u lijepom je kontrastu sa strukturiranim prirodnim pločicama i stazicom od šljunka.
b)    Jasni oblikovni jezik: pravokutni oblik purističkog dizajna ciljano odvlači fokus prema doživljaju vode.

c)   Tradicija se susreće s modernim: saunska kabina čini kombinaciju otmjenih klasičnih elemenata i modernog dizajna. (B+S Finnland Sauna)

d)   Apsolutni highlight: umivaonik samostalno i odvojeno postavljen u prostoru. (Dornbracht)

e)  Jasno odvojeno: wellness kupaonica koja je podijeljena na nekoliko različitih prostornih doživljaja.

f)         Doživljaj tuširanja na osobit način: iz kvadra na stropu padaju kapljice kao iz vodopada i pružaju neponovljiv doživljaj svakome. (Dornbracht)

g)    Pogled u dubinu: cijela koncepcija usmjerena je tako da istakne prostornu razdvojenost vanjskog i unutarnjeg dijela.

Dizajn u svom najboljem izdanju: armature svojom reduciranim oblikom podsječaju na izvore vode u prirodi (Dornbracht), a radijatori svojim dizajnom u obliku rešetke izgledaju prilično filigranski. (Kermi)  

       Magazin KUHINJE I KUPONICE
                                                                                                         


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu