KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA


Tepisi - odabir tepiha
klasični tapisi, moderni tepisi

Danas na tržištu ima veliki broj raznolikih tepiha koji se razlikuju po boji, materijalu, kvalitei, obliku i uzorku. Dizajneri tepiha koriste nove teksture, boje i uzorke kako bi se tpisi uklopili današnje domove. Moderni tepisi daju poseban karakter svakoj prostoriji i ponekad tepih postaje sredošnja točka nekog interijera.

Odabir tepiha

Kod planiranja odabira boje tepiha ili dekora, značajnu ulogu ima vrsta i struktura površine pojedinih materijala namještaja, podova i zidova. S obzirom da su to sve velike plohe koje mogu biti drvene, plastične, plutene, zidane, žbukane ili keramika, sve su to površine koje se međusobno nadopunjuju ili isključuju. Prilikom odabira tepiha nemojte zanemariti na koji način ćete ga održavati čistim.

Prilikom odabira tepiha, usporedite više vrsta vlakana i o daberite onaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Proizvođač vam može dati podatke o gustoći vlakana ( čvorova,točaka/m2 ). Veća gustoća tkanja garantira dulju trajnost tepiha.
Neke vrste tepiha ima, ojačanj, jutenu podlogu utkanu na pozadini dobje se veća stabilnost i sigurnost od proklizavanja i čvrstuću tepiha.

Moderni i klasični tepisi od vune

tepisi; vuneni tepisi;  
Tradicionalni materijali su vuna i svila ili kombinacija. Vrlo lijepi tepisi za toplinu vašeg doma od prirodnog materijala oduvjek će biti  prisutni barem u jednoj od prostorija vašeg doma. Karakteristike su vlakna, izdržljivost na habanje, prilično jednostavan za čišćenje u nekim sličajevima treba ga zaštiti od moljaca.
Ova vrsta tepiha je prikladna, zaisno od vrste namještaja, za spavaće i dnevne sobe. 
Vuneni tepisi dobro amortiziraju zvukove. Meki su i ugodni prilikom hodanja.
U kombinaciji sa drvenim podovima daju skladni i topli izgled svakoj prostoriji. Vuneni tepih će se dobro uklopiti u moderno i tradicionalno namještenoj sobi. Prilikom odabira potrebno je uskladiti stila namještaja, vrstu poda, obradu zidova i pažljivo odabrati boju, motiv i visinu i gustoću tkanja.


Tepisi od pamuka

tepisi; vuneni tepisi; pamučni tepisi 

Zbog lakog održavanja, pamučni tepisi su prikladni za prostorije različitih namjena. Lako ćete odabrati pamučni tepih koji će se lijepo uklopiti u spavaće sobe, dnevne i dječje sobe, naročito ako je tepih manjih dimenzija i periv u perilici. Pamučni tepisi su na tržištu prisutni u velikom broju različitih boja i dezena. Vrlo su ugodni pri hodu. Velika prednost, pamučnih tepiha je  priridni materijal.

   

 
 

Tepisi od sisala

tepisi; vuneni tepisi; tepisi od kokosa

Materijal od sisala (vlakna agave ) vrlo je izdržljiv, otporan, trajan i ne sadrži štetne sastojke.
Može se postaviti skoro u svaki interijer po zahtjevima boje, uzorka. Vrlo je izdržljiv na habanje, prikladan za prostorije gdje se mnogo hoda. Osim u prirodnoj boji dostupan je u nizu boja prema zavtjevu.

Tepisi od jute

tepisi; vuneni tepisi; tepisi od jute

Ako ste pristaša jednostvno uređenog prostora, tada će vam odgovarati tepisi i prostirke od jute. Tepisi od prirodnog vlakna ( celuloza biljnih materijala ) se osim standardne boje mogu dobiti različitih nijansi i pletenja. Tepisi su laki za održavanje i dugo traju.

Tepisi od sintetičkih vlakana

Karakteristika takovih tepiha osim boja i dezena je velika čvrstoća umjetno proizvedenih sintetičkih vakana. Vrlo su izdržljivi na habanje i otporni na plijesan. Ne upja nečistoće. Mogu biti lijepi i praktični. Zbog vrste materijala stvara se statički elektricitet.Sintetski tepisi su jeftini i lijepog izgleda i jednostavno uljepšate izgled svake prostorije. Prikladni su za zve koji imaju problema sa alergijom, ljubitelje ljubimaca i svih prostorija gdje se očekuje jednostavno održavanje tepiha.

Moderni tepisi od akrila

tepisi; vuneni tepisi; tepisi od akrila

Tepisi od akrila su po karakteristikama od svih sintetičkih vlakana, najbliže vuni; otporan na habanje, plijesan, insekti i habanje. Na tržištu se pojavljuju u velikom broju boja i dezena. Lako se održavaju i nećistoća se ne upija u vlakna. Okrugli oblik tepiha može lijepo istaknuti prostor u prostoriji kadratnog ili pravokutnog oblika.

Tepisi od polipropilena

Polipropilen je materijal koji se najčešće korisit za tepihe. Vrlo je izdržljiv, otporan na vlagu i u  upijanje i mrlje.  
Polyester ima karakteristike: hladan na dodir, otporan na plijesan i vlagu, može se koristi u vlažnim prostorijama, otporan na prljanje.

Tepisi od ostalih prirodnih materijala

tepisi; vuneni tepisi; tepisi od krzna, svile, kokosa

Tepisi se rijeđe koriste od prirodne kože, bamusa, kokosa i čiste svile.
Tepih od krzna se manje koristi zbog sve većeg protivljenja korištenja krzna životinja a pored toga se teško održavaju. Postavljaju se u dnevne i spavaće sobe. 
  

Tepih od čiste svile izrađen ručno sa velikim brojem čvorova su izuzetno fine kvalitetne prostirke koje zahtjevaju pažnju i održavanje. 
Tepih od bambusa, sa svojok prirodnom i glatkom površinom i trajne teksture i antialergijske kvalitete, lako se održavaju prikladne su za prostorije  u kojima se mnogo hoda.

       
                                                                                                         


PVC stolarija - Final forma d.o.o,

 
 

                                                      


Potražite: stanovi * kuće * nekretnine * agencije * projektiranje * građenje * rasadnici *unutarnje uređenje *okoliš *

     Kontakt     Naslovna   

    Agencije     Projektiranje   Građenje    Servisi održavanje   Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   informacije  
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   zahtjev za predaju oglasa
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu  

   Telefon: 85 (0)1 4684 104
   Mobitel: +385 (0)91 5438 534   +385 (0)91 941 8559