KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA


Stepenice, stubišta, ograde, rukohvati

Stubište je centralno mjesto u vašem domu. Stubište, stepenice i rukohvati mogu u potpunosti promijeniti prostor. I kod starog tubišta, prilikom renoviranja promjena materijala, kod ograda i nagaznih ploha mogu stubištu dati sasvim novi izgled.     .  

Stubišta

 

Kada se odlučuje o konstrukciji stubišta mogći su mnogi oblici i stilovi izgradnje. U novim stanovima nastoji se izbjći klasično betonsko stubište. Subišta se mijenjaju po dizajnu i materijalima. Centralni nosač od metala je dobar primjer odstupanja od punih betonskih krakova za prijelaz sa jednog nivoa na drugi. Kod stubišta sa gazištima koja nisu zatvorena uklapa se ograda od nehrđajućeg čelika sa drvenim rukohvatom.  

Stubište zavojito drveno

 

Drveno klasično stubište sa zatvorenom konstrukcijom
uobičajeno u domovima.
Stepenice mogu biti prekrivene tapisono zbog sigurnosti od klizanja a ujedno izolator od prenošenja zvuka.
Konstrukcija stubišta može biti od armiranog betona.
Naknadno se betonska ploha može obložiti drvenim oblogama koje oboje u željenoj boji ili se ostavi
prirodna boja drveta.
  

Spiralne stepenice

 

Uobičajne vste su metalno i drveno stubište ili  kombinacija materijala. 
Spiralno stubište je samostojeća konstrukcija sa nosivom konstrukcijom u donjem ležaju i pridržanju na gornjoj ploči. Ovo stubište je prozračno i svjetlo.
Češća izvedba je čelična nosiva konstrukcija i ograda,  a samo su gazišta i rukohvati  u drvu. Primjena: za male prostore gdje nema dovoljno mjesta mjesta za podeste i stubišne krakove.

Moderne stepenice

 

Moderne stepenice su izazov za dizajnere i izvođače. Tendenecija dizajnera su stubišta koja djeluju prozračno. S obziro da se žele postići što tanji nosivi elementi, konstrukcija stubišta se sastoji od jednog ili najviše dva nosiva elementa. Time se dobiva
izgled lagane konstrukcije i prizračnog prostora.
Pri tome se koriste čiste jednostavne linije i neuobičajni materijali. Nosivi krak je sveden na armirano betonsku gredu ili čelični nosač. Svi elementi i gazišta se oblažu drvenim  pločama. 

Staklene grade za subošte

 

Ograde i rukohvati mogu u potpunosti promijeniti vaše stubište.
Kombinacija stakla, nehrđajućeg čelika i drveta za ograde kod stubišta je uobičajena kombinacija u poslovnim prostorima i stanovima.

Metalne ograde za stubište

 

Metalne ograde su izdržljive, čvrste i dugotrajne. Jednostavna izrada sa horizontalnim i vertikalnim šipkama i kombinacija sa drvenim rukohvatima je
česta u modernim stanovima.

Stubište i  ograde

 

Drvo je nezamneljivo kao prirodan materijal. Kod većih visina katova, nosiva konstrukcija može biti armirano betonsaka a krakovi se u tom slučaju oblažu drvenim pločama. Drvene ograde mogu biti samo okviri od drveta a ispuna od čeličnih nehrđajućih šipaka.


PVC stolarija - Final forma d.o.o,

 
 

                                                      


   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu