KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

 

Dnevni boravak - organizacija dnevne sobe

U dnevnom boravku, raspored namještaja, morao bi omogućiti nesmetan život, bez obzira radi li se o odmaranju, čitanju, pisanju, zabavi ili blagovanju. Iako se potrebe i zahtjevi ukućana mijenjaju tokom godina, dnevni boravak bi trebao ostati ugodno i nenametljivo mjesto.


Stilovi dnevne sobe

Suvremeni stilovi uključuju čiste, lijepe, vodoravne linije, asimetrija i glatke plohe bez bez ikakovih ukrasnih detalja.Materijali su često umjetani uključujući, plastiku, pleksi-staklo a rijeđe prirodno drvo hrast, orah. Od boja prevladava bijela, pastelna sa kontrastnim jednobojnim dekoracijama.
Oprema polica, ormarića pružaju veliku mobilnost i kreativnost
 

Grupa za odmor u dnevnoj sobi

Iako je mjesto za odmor centralno mjesto dnevnog boravka, ne znači da mora biti u sredini prostorije. Funkcionalno i najekonomičnije je smjetiti grupu za sjedenje u mirni kut dnevne sobe. Garnitura u obliku slova L ili U omogućiti će ugodnu komunikaciju i druženje. Nesmetano je kretanje je važno za udobnost kako bi se gosti i ukućani osjećali ugodno.

Dnevna soba - grupa za odmor u uglu sobe

 

Uglovni element naglašava asimetriju prosrora. Takav razmještaj daje osjećaj većeg prostora i slobodu razmještaja ostalih elemeneta. 
Radni kutak uz prozor je prikladno smješten jer svjetlo dolazi sa lijeve strane. Ukoliko je monitor komjutora na radnoj plohi, imamo pravilno prirodno osvjetljenje.  
Do njega je ugrađeni kamin ukoliko ne želite kamin na ovoj strani možete postaviti police za knjige, glazbenu liniju, TV. Blogovaonicu možete odvojiti od dnevnog boravka posmičnim vratima ukoliko želite taj prostor koristiti i za neke druge namjene.


Dnevna soba - centralna grupa za odmor

Ako se otvor za ulazna vrata u dnevni boravak zatvori, knaufom ili klasično, dobije se jedna cjelina sa blagovaonicom.
U sredini sobe je smještena garnitura u obliku slova U i time istaknut prostor za sjedenje. Blagovanica se u tom slučaju ne zatvara, jer je jedini ulaz u zajedničku prostoriju. Ako je blagovaonica dovoljno dugačka, da se ne remeti slobdno sjedenje za stolom, mogu se ugraditi na ulazu u sobu dvostruka staklena vrata ostakljena neprozirnim staklom.

Klasični način razmještaja dijela za sjedenje i odmor  je u sredini sobe stolić te paralelno sa njime dvosjed i nasuprot dvije fotelje. Kod odabira stolića, visina staolića ovisi o visini okolnih sjeidišta. Bitno je da se sugovornici mogu dobro vidjeti i ugodno osjećati. Između fotelja može se staviti manji stolić za odlaganje nekih sitnih predmeta ili knjige. Rasvjeta se može planirati stolne ili stojeće svjetiljke koje se mogu pomicati. Rasvjeta i raspored svjetiljki ovisi o odvojenim funkcionalnim grupama; odmor, čitanje, rad, objedovanje, slušanje muzike, zabava.

Koji ćete stil namještaja odabrati to je vaša osobna stvar, ali ne zaboravite na udobnost i funkcionalnost prostora, te da se namještaj može razmjestiti sa lakoćom jer se će zahtjevi vaših članova obitelji mijenjati tokom godina.

  

                                                                                                         


PVC stolarija - Final forma d.o.o,

 
 

                                                      

Potražite: stanovi * kuće * nekretnine * agencije * projektiranje * građenje * rasadnici *unutarnje uređenje *okoliš *

     Kontakt     Naslovna   

    Agencije     Projektiranje   Građenje    Servisi održavanje   Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   informacije  
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   zahtjev za predaju oglasa
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu  

   Telefon: 85 (0)1 4684 104
   Mobitel: +385 (0)91 5438 534   +385 (0)91 941 8559