KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Marketing

 


Potkrovlje:
adaptacije potkrovlja
                       

Potkrovlja koja su projetirana unutar gabarita dvostrešnih krovova, mogu biti jedan veliki ugodan prostor. Sobe u potkrovlju imaju poseban ugođaj i nakon adaptacije mogu biti najugodnije prostorije u kući, naročito dnevni boravak.

Koristite cijelu visinu tavana

U slučaju da je visina potkrolja mala, a iz konstruktivnih razloga ili dodatnih troškova ne možete mijenati visinu potkrovlja i dirati krovište, ostavite cijelu konstrukciju vidljivu i dovedite što više prirodnog svjetla  zračni u bogati tavanski prostor. Postojeći dimnjak proširite kao ložište za otvoreni obzidan kamin, presvućen u kamene obloge od prirodnog kamena.

Novonastali stambeni prostor biti će vrlo zanimljivi i prostran sa nizom varijanta i mogućnosti uređenja i primjene različitih materijala.
Kosnici, vezne grede i rogovi mogu biti vidljivi i istaknuti, zaidovi presvučeni u drvo.
Ugrađene drvene police za knjige unutar dnevnog boravka djelovati će kao satavni dio cjeline. U ovom prostoru dominira prirodni materijal, drvo, uključujući i drvene podove.

Izolacija izmedu rogova

Konstrukcija krova je odabrana djelomično vidljivom, samo dio rogova i kosnika. Termo i zvučna izolacija je postavljena između drvenih rogova i krovna ploha je zatvorena knauf pločama.
Kako urediti takav prostor pravi je izazov. Cijeli prostor odiše bijelinom zidova, pojačanom svjetlošću koja dopire kroz veliki zabatni prozor.

Izolacija - preko rogova

S obzirom da su visine nadozida kod kosih krovova različite, ispd najmanjih visina najćešće je smještena spavaća soba. U ovom primjeru su rogovi prekriveni sa izolacijom i podgled kosog stropa je obrađen knauf pločama.
Ako imate dovoljnu visinu zabata za ugradnju balkonskih vrata, prirodno svjetlo će ugodno dopirati u cijelu dubinu prostorije.
Projektantski je funkcionalno dobro iskorišten svaki dio tavanskog prostora. Kako ćemo ga namjestiti?
U modernom ili rustikalnom stilu, to ovisi o nama samima. Budući da je to soba u kojoj spavamo, odnosno boravimo oko trećine dana, moramo se u njoj ugodno osjećati. 
Ako u soba nema dovoljno prirodnog svjetla, zidovi i namještaj u bijeloj boji, pojačati će dojam većeg i svjetlijeg prostora.
Želite li u sobi samo spavaći krevet ili elemente za knjige i ukrase, niski elementi ili ormarići po mjeri, točno ugrađeni pod nagibom krova, skaldno će upotpuniti prostor u potkrovlju.


 

PVC stolarija - Final forma d.o.o,

Potražite: stanovi * kuće * nekretnine * agencije * projektiranje * građenje * rasadnici *unutarnje uređenje *okoliš *

     Kontakt     Naslovna   

    Agencije     Projektiranje   Građenje    Servisi održavanje   Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   informacije  
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   zahtjev za predaju oglasa
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu  

   Telefon: 85 (0)1 4684 104
   Mobitel: +385 (0)91 5438 534   +385 (0)91 9513 802