KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA


Drvene pergole - vrtne pergole

Kvaliteta i lijep izgled drvenih vrtnih pergola, zasjenio je pergole od ostalih materijala. Dizajn i tehnologija izrade pergola ovisi o veličini i namjeni prostora koji želimo prekriti. Ugodna sjena drvene pergole proširuje prostor za boravak na otvorenom. Pergole mogu biti dio vrta ili dio objekta, slobodno stojeće ili sastavni dio postojećeg objekta.   

Pergole i odabir materijala

 
Materijali koji su uobičajni su drvo, obojeni metalni ili aluminjski okviri. Koji materijal odabrati ovisi o klimatskim uvjetim i materijalu od kojig je izgrađena vaša kuća o veličini raspona koji moraju premostiti grede pergole. Ako želite povećati vrijednost svoje nekretnine ili jednostavno osigurati kvalitetu svog života, sagradite pergolu.

Pergola može bit posta-vljena preko podesta, terase i izrada vam pruža nove mogućnosti dekoracije i dizajna vašeg vrta i doma.

Drvene okvirne pergole

Više je razloga da sagradite drvenu pergolu u svom vrtu ili na terasi. Montažna pergola od drvenih okvira može se izgraditi različitih oblika i dimenzija. Otvorite svoj dom prema vanjskom prostoru da možete uživati kroz veći dio godine. Sjenica može imati krovnu rešetku sa pokrovom ako želite zaštiti stolove, stolice, omogućiti mjesto za boravak i zabavu na otvorenom.

Drvene pergole - drvene grede na metalnim okvirima 

Prednost aluminjskih pergila je što ne hrđaju i ne treba ih održavati, naročito ako boravimo uz obalu gdje je veći utjecaj vlage i soli. Kreirajte privlačni prostor za sjedenje na otvorenom i ujedno uljepšajte izgled vašeg doma. Uzdužni nosači mogu biti aluminijski a poprečne grede drvene ali zaštičene impregnacijom u boji drveta. 

Bezbojni lak nije pogodan za impregnaciju jer mijenja tokom vremena boju zbog utjecaja ultravioletnih zraka.

Pergole pružaju sjenovita mjesta za odmor za vrijeme ljetnih vrućina. Daju novi izgled vašem vrtu i definiraju vaš vlastiti stil za eksterijer. One kao dodatni arhitektonski element daju vašem vrtu zanimljiv i bogatiji sadržaj. 
Stupovi pergola mogu osim u drvetu ili metalu biti od betona, kamena ili opeke.
Pergole se mogu postaviti i preko postojećeg patia. Prostor za sjedenje ako je opremljen izdržljivim namještajem (ljevano željezo)  može izdržati na otvorenom kroz duže vrijeme

Aluminijske pergole

Aluminijski okviri imaju svojih prednosti što se tiče lakog održavanja naročito u okloni sa utjecajem soli, premošćuju se veći rasponi, velika čvrstoća profila i prikladni su ako želite prostor prekriti nekim pokrovom (fiberglas ili sl.) Dozvoljeni su različiti oblici a vizuelno mogu podsjećati na drvo. 

Prethodno obojani čelični profili, ne zahtjevaju održavanje tokom vremena, dugog su vijeka trajanaj ne treba ih naknadno bojati.

Vrtne perole

Pergole često podižemo u stražnjem dijelu vrta i gdje organiziramo mjesto za sjedenje. Ploča (patio) mogu biti betoniranai ili opolčeni kamenim ili keramičkim pločama. Sjenica može biti prirodna od penjačica koje posadimo uz stupove pergole. Manje pergole se mogu podići kao konstrukcija za penjačice. Ukrasiti se mogu i visečim teglama. Biljke penjačice osiguravaju ljeti ugodnu sjenicu. Koju vrstu penjačice odabrati ovisi o podneblju u kojem živite

Pergole za cvijeće

U stražnjem dijelu vrta preko vrtnih staza i puteljaka, možete podići pergolu za biljke. Veličina i konstrukcija pergole za penjačice i povijuše ovisi veličini, obliku i izgledu biljke za koju je namijenjena. Mnoge pergole obavijene biljaka različitih boja daju novi izgled vašem vrtu. 
*Prije nego posadite vaše biljke, morate znati da li je konstrukcija dovoljno čvrsta.

 

Poduzeća - izrada i prodaja drvenih pergola, sjenica,  kućica    
Možete naručiti prema vašim zahtjevima izradu pergole, vrtne sjenice i drvene kućice kod navedenih poduzeća...

   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu