KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Modularne kuhinje

Životni stil ljudi stalno se mijenja – nekada se kuhalo uz pomoć jednostavne peći na drva, a danas se pri kuhanju koriste zemni plin i električna struja. Bez obzira na to, kuhanje se i dalje doživljavalo kao teret, a ne užitak. Modularne kuhinje od kuhanja su stvorile umjetnost i način izražavanja stila života.

modularne kuhinje: dizajn modularnih kuhinja

Dizajn unutrašnjosti doma izuzetno je bitan svakome od nas jer ako većinu vremena provodimo kod kuće, želimo da nam život u njoj bude udoban. Svaki dio doma ima svoju namjenu, a kuhinja je jedno od ključnih mjesta svakog doma pa stoga treba biti lijepog izgleda i dobre organizacije. Što se dizajna tiče, mora biti primjenjiv i dobro osmišljen jer funkcionalan dizajn je ono što se u kuhinji itekako vrednuje te je nužno jer se u njoj moramo lagano kretati i sve nam treba biti jednostavno na dohvat ruke. Kuhanje s pojavom modularnih kuhinja postalo je pravo uživanje i ovakve kuhinje uživaju veliku popularnost jer objedinjuju dvije velike prednosti: atraktivan dizajn i praktičnost. Dizajn modularnih (gotovih) kuhinja definitivno će vam pomoći da vrlo lagano ostvarite sve do sada nabrojane preduvjete. Modularne kuhinje olakšati će vaš život unutar izvrsno organiziranog prostora. Unutar takve kuhinje naići ćete na željene module koji zajedno čine kuhinju vaših snova s obzirom da se takvi moduli lako uklapaju u prostor koji vam stoji na raspolaganju; sudoper, pećnica, napa sastavni su dio tog koncepta.

Na temelju veličine obitelji, određuje se i veličina i izgled kuhinje. Kuhanje se obično dijeli na pripremu hrane, kuhanje i posluživanje krane te ako se te aktivnosti obavljaju tečno i učinkovito, koncept kuhinje je zadovoljavajući. Sam proces obično se prikazuje u obliku trokuta gdje je na vrhu smješten sudoper, a na krajevima trokuta smješteni su štednjak i hladnjak. Svatko tko provodi io dana u pripremi jela zna koliko je važno imati sve sastojke pri ruci – od namirnica do posuđa.
Ovakav tip kuhinje vrlo je učinkovit i lako se koristi, a ako ste izradili detaljan i točan projekt, proteći će vrlo kratko vrijeme do trenutka kada ćete biti u mogućnosti služiti se njome. Osim toga, modularne kuhinje imaju još jednu prednost: lako se sastavljaju i rastavljaju i time su prenosive u drugi prostor te su iznimno jednostavne za čišćenje i održavanje - moduli se izvade iz postojećeg prostora i ako je drugi prostor iste veličine, lako se ponovo međusobno sastave.

Tu priča ne staje: ako ste ograničenog budžeta, ovakav tip kuhinje omogućit će vam naknadnu kupnju željenih elemenata kada se financijska situacija popravi. Uz dugi vijek trajanja i komfor pri korištenju, modularne kuhinje nadasve su ekonomski isplative. Novac također možete uštedjeti samostalnim projektiranjem s obzirom da modularan način slaganja omogućava vlastiti angažman svima koji imaju malo smisla za sastavljanje kuhinjskih elemenata po principu „sam svoj majstor“.
Kao prvo, trebali bi isplanirati cijeli projekt jer kod ovakvog načina slaganja plan je najvažnija stavka. Ako je plan odgovarajući, a projekt savršeno osmišljen, već ste napravili pola posla. Na raspolaganju vam je uistinu velik broj mogućnosti: možete slagati kuhinje uz jedan zid, u obliku slova L ili U, a kućanske aparate također treba uzeti u obzir (ugradbene ili samostojeće).
Ako ste iskusni i imate višak vremena na raspolaganju, možete se okušati u ambicioznijim projektima. Materijal je od presudne važnosti i na njemu ne biste trebali štedjeti da vam se ne bi dogodilo da morate prekinuti posao jer vam nedostaje jedan šaraf. Kada ste spremni krenuti sastavljati kuhinjske elemente, provjerite priručnik za sastavljanje koji je u pravilu priložen uz kupljene gotove module. Ne zaboravite da elementi moraju biti što bliže jedan drugome i što čvršće spojeni.
modularne kuhinje: dizajn modularnih kuhinja 

Krenite od onih gornjih elemenata i skinite vratašca jer će vam tako biti lakše raditi. Prilikom spajanja elemenata potražite pomoć još jedne osobe. Na tržištu postoji raznolik dizajn modularnih kuhinja, a pravi je izazov osmisliti onu u kojoj ćete se osjećati ugodno pa ćemo vam dati nekoliko korisnih savjeta.
Odaberite one module koji se mogu uklopiti u vaš prostor i pri tome obratite pažnju na dubinu elemenata. Odaberite aktivne i atraktivne boje ako se to uklapa u vašu viziju te obavezno obratite pažnju na stil i boju ostalog namještaja u vašem domu. Također je prije kupnje bitno obratiti pozornost gdje su vam smješteni odvodi i dovodi, gdje je priključak za pećnicu i odvod za napu i kako su raspoređene utičnice. Ništa manje bitno je odrediti u kojem smjeru se otvaraju vrata na elementima, hladnjaku i perilici. Uzimanje ispravnih mjera i izrada projekta su najkritičnije točke, a osim toga bitno je odrediti budžet s kojim raspolažete i u njega ubrojiti nenadane dodatne troškove. Odaberite materijal koji je postojan i jak i uzmite nekoliko ploha u rezervu. Osvjetljenje ima bitnu ulogu i pri tome je poželjno da budete što kreativniji jer će rezultat biti ljepši.
Prednosti ukratko:
- Raznolikost boja i dizajna
- Brza i jednostavna montaža
- Maksimalno iskorištavanje prostora
- Ljepota i praktičnost

Različiti dodaci kao što su izvlačne ladice, pregrade i slično, također su prednost modularnih kuhinja i pomoći će vam kod spremanja posuđa, namirnica i ostalih kuhinjskih potrepština. Kapaciteti za pohranu su različiti i mogu se odabrati prama vašim individualnim zahtjevima.

Modularne (gotove) kuhinje termin je koji se odnosi na moderan kuhinjski namještaj sastavljen od gotovih modula kuhinjskih elemenata različitog materijala koji u sebi sadrže raznovrsne dodatke te na taj način jamče učinkovito iskorištenje kuhinjskog prostora. Razlikuju se podni i zidni kuhinjski elementi, a radna ploha može biti izrađena od granita, mramora, drveta i ostalih vrsta materijala čime je zajamčena raznovrsnost. Zidni elementi modularnih kuhinja mogu se koristiti u malim kuhinjama ili apartmanima. Obično se modularna kuhinja sastoji od drvenih kuhinjskih elemenata, radne plohe, unutarnjih dodataka, električnih kuhinjskih uređaja poput nape, ugrađene pećnice, sudopera, a u nekim slučajevima i ugradbenog hladnjaka ili perilice suđa. Dizajneri i projektanti u pravilu koriste module standardiziranih veličina da bi se mogli prilagoditi individualnom prostoru pri čemu koriste softverske programe za korekciju.

Izrada kuhinja po mjeri 
Poduzeća kod kojih možete naručiti kuhinju u odabranom stilu i po mjeri. Dostava i ugradnja...

Stručni časopis HAUSBAU  

       
                                                                                                         


PVC stolarija - Final forma d.o.o,

 
 

                                                      

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu