KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA


kuhinje: oblik kuhinja

 

 

Kako uštedjeti u kućanstvu

Ako štedite energiju smanjit ćete troškove, a u isto vrijeme ćete doprinijeti smanjenim emisijama stakleničkih plinova u atmosferu. Kroz nekoliko brojeva objasnit ćemo vam kako uštedjeti na pojedinim kućanskim aparatima i bijeloj tehnici..

Energetski učinkoviti kućanski aparati štede energiju

Kod kupnje kućanskih uređaja i bijele tehnike glavni kriterij obično je cijena tog uređaja i njegove specifikacije, a o razredu energetske efikasnosti u pravilu se vodi najmanje računa. Svrha energetskih klasa koje se prema Pravilniku o označavanju energetske učinkovitosti službeno moraju nalaziti na perilicama i sušilicama za rublje, perilicama za suđe, električnim pećnicama, hladnjacima i ledenicama, klimatizacijskim uređajima i žaruljama jest informiranje kupca o tome koliko učinkovito određeni uređaj iskorištava električnu energiju i vodu te o razini buke koju prilikom rada uređaj proizvodi.

kuhinje: organizacija kuhinja

kuhinje: ugrađene kuhinje

Razred energetske efikasnosti nekog kućanskog uređaja potvrda je njegove kvalitete s obzirom na potrošnju energije i može se pročitati na deklaraciji koja se obično nalazi na stražnjoj ili donjoj strani. Razredi energetske efikasnosti označeni su slovima A do G pri čemu uređaji klase A označavaju vrlo visok stupanje energetske učinkovitosti uz vrlo nisku potrošnju struje dok su oni svrstani u G razred vrlo veliki potrošači električne energije.

Razlika u potrošnji

Uređaji i rasvjetna tijela energetskog razreda A troše i do 45% manje energije od istih uređaja energetskog razreda D. Uštede koje možete ostvariti kod pojedinih kućanskih aparata, naravno ovise o učestalosti njihove uporabe, a kreću se od 100 do 200 KN godišnje. Drugim riječima, perilica za rublje B ili C klase trošit će više vode i struje, nego perilica klase A, A+ ili A++ razreda, a razina buke koju proizvodi prilikom rada sigurno će biti viša. .

kuhinje: oblik kuhinja

 

Energetski razred

kuhinje po mjeri: male kuhinje

Hladnjaci i ledenice

Hladnjaci i ledenice troše puno energije s obzirom da se njihovi termostatski regulirani motori uvijek iznova pale. Hladnjak će trebati tim više energije, što je njegovo predavanje topline okolnom zraku lošije. Stoga će dobra pozadinska ventilacija gdje je smješten predajnik topline, povećati i stupanj učinka. Moderni uređaji s boljom toplinskom izolacijom dodatno će uštedjeti energiju.

kuhinja i tlocrtni oblici kuhinja

Kuhinja je srce vašeg doma i nastojte unijeti dio svoje osobnosti u uređenje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu