KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

čišćenje: čišćenje stanova: čišćenje prostora

Kako organizirati čišćenje?

Dobra organizacija je uvijek bitna i ne zanemarite je kod čišćenja.
Ako ste čišćenje dobro organizairali ra organizacija uštedjeti će vam vrijeme i energiju.
Svako čišćenje koje zahtjeva više vremena i fizičkog angažmana, povjerite servisu koji će to obaviti stručno i brzo.

Napravite svoj plan čišćenja

čišćenje: čišćenje stanova: čišćenje prostora
Ako živite u kući, prizemnici ili stanu, počnite čistiti krajnju sobu vaše kuće pa prema centralnom dijelu stana. Ako imate kuću na kat, onda počnite čistiti prostorije na katu isto sa najdaljoj

prostorijom od hodnika i stubišta.
Očistite svaku prostoriju kompletno u potpunosti kako biste skratili bespotrebo neorganizirano hodanje i vraćanja nazad iz prostorije u prostoriju.

Razdijelite poslove

Umjesto da trošite cijeli dani ili vikend za čišćenje, očistite pola kuće odnosno jedno do dvije prostorije za jedan dan ili popodne. Posebno vrijeme odredite za kompletni pospremanje potkrovlja, podrum ili garaže.

Kada pozvati profesionalni servis za čišćenje

Odlučite se za profesionalno čišćenje prozora barem jednom do dva puta godišenje a češće ako imate velike prozore i staklene stijene koje je teško dosegnuti a kamoli dobro oprati.
Pozovite servis kada čišćenje žljebova i terasa prije zime, krajem jeseni. Ovsno o vašem raspoložoživom vremenu i veličini vaše kuće ili stana, pozovite servis za čišćenje tepiha i tepisona. Neka poduzeća vam daju popuste prilikom čišćenja većeg prostora vaše kuće ili broja tepiha
.

U kuhinji

čišćenje: čišćenje stanova: čišćenje prostora
U svojoj kuhinji ćete lakše održavati red tako da svaka stvar u kuhinji ima svoje određeno mjesto. Pospremite držite kuhinjska pomagala i pribor u blzini tako da su na dohvat ruke prilikom kuhanja. U blizini držite bocu sa raspršivaćem sredstva za čišćenje i krpe ili papirnate ručnike iznad radne plohe za čišćenje u toku pripreme hrane
.

U kupaonici

Odredite skriveno mjesto za tekuće deterđente i rezervne role papira u blzini umivaonika za brza površinska čišćenja.

Ormar u hodniku

čišćenje: čišćenje stanova: čišćenje prostora 
Ako imate mjesto u ormaru, u hodniku, možete postaviti plastične ili pletene košare za pohranjivanje. Odvojite mjesto za rukavice, šešire, kape i šalove. Ako imate više djece možete na košare napisati imena i svako od njih lakše naći svoje stvari.
Na vrhu ormara u hodniku možete pospremiti neke zalihe u prozirne plastične kutije ili  posude za pohranjivanje žarulja, baterija ili sitnice koje ne koristite često
.

Odredite svoje mjesto za čišćenje

U stanu nađite mjesto na kojem ćete držati sav pribor za čišćenje. Koristite košare i vreće za smeće. To su uglavnom mail prostori. Na zid možete objesiti metle, postaviti police za deterđente, krpe i četke za pranje i prašinu spremite da budu dostupne i na jednom mjestu. Možete imati malu ploču od pluta na koju ćete bilježiti koliko ste potrošili sredstva za čišćenje i kada je zaliha pri kraju možete planirano u novu nabavku.

Deterđenti na jednom mjestu

čišćenje: čišćenje stanova: čišćenje prostora 
Pospremite sva sredstav za čišćenje na jedno mjesto za jednostavnije pronalaženje. Gdje god  pospremili sredstva i deterđente za čišćenje (ostava, ormar, kupaonicu, zasebna prostorija za pranje rublja), držite ih izvan dohvata male djece.  

Koristite košare

Od svih članova svoje obitelji zahtjavajte da stavljaju svoju prljavu odjeću u košare koje ste im namijenili. Ako vam prosror dozvoljava odredite košaru za bijeli veš, šareni, laganu odjeću koja traži specijalni deterđent i temperaturu. U domaćinstvu sa tinejdžerom, možete podjeliti zadatake slaganje opranog veša npr. slaganje čarapa za mlađu djecu.

Ako ste samac ili par, pranje rublja jednom tjedno je dovoljno, ali ga planirajte i češće ako morate oprati uniformi, radnu ili sportsku odjeću i dresove.
Zavisno od stila,  da li su odjela, kompleti ili kostimi dio vašeg stila odjevanja, dio toga odredite za kemijsko čišćenje


PVC stolarija - Final forma d.o.o,

 
 

                                                      


   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu