KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA


uktrasna trava

Cvjetne gredice
ukrasne trave, bambusi  i trajnice

Cvjetna gredica sa ukrasnim travama dobiva novi izgled. Jednogodišnja trava se može saditi za popunajavanje praznina u miješanim gredicama. Zimzelene pampasne trave daju dinamiku kao središnja pozicija okrugle gredice. na velikim travnjacima.
Ako svoju gredicu želite osmisliti sa mješavinom bambusa i grmova, busena lijepa kombinacija je sa malim biljkam poput parati, ukrasnih trava te zeljastih trajnica.

Ukrasne trave i trajnice na gredicama

vrtne gredice 
Vrt na kosini podrazumjeva i izvedbu vertikalnih kaskadnih zidova. Kako lijepo rješiti prilaz stepenica iz vrta na terasu? Jedno od riješenja je formirati malu gredicu na površini između zida i male stazice i na taj način uspješno ukrasiti taj dio vrta. u vrtu.
Uz zid će lijepo pristajati ukrasne trave koje dosežu prikadnu visinu. Visinu bilja prema rubu gredice snizite postepeno kako bi izbjegli osjećaj krutog biljnog zida. Ispred ukrasnih trava možete posaditi trajnice grmolikog oblika kao crnooka suzana, plamenac, grančica ili grimizna pupavica. Koju ćete trajnicu odabrati ovisi i o bojama ostalog cvijeća pored greadice. Sasvim uz rub gredice posadite niske trajnice koje će prekriti tlo i stabljike viših trajnica u pozadini. Neke trajnice kao plamenac imaju viske stabljike koje je dobro prikriti do određene visine.

Crnooka suzana - Rudbeckia

 

Crnooka suzana - Rudbeckia
Čekinjasta pupavica, cvate kasno ljeti. Cvjetovi su zlatno-žuti sa tamnosmeđim središtem. Naraste do visine 60-100cm, postoje i niže vrste do 35-40cm. Uspješno raste na sunčanim površinama. Nije zahtjevna, raste na običnoj vrtnoj zemlju. Ima više vrsta. Najčešće se sadi trajnica, grmolikog oblika. Razmnožava se djeljenje u jesen ili proljeće.
 

Grimizna pupavica - echinacea purpurea

 

Grimizna pupavica, cvate kasno ljeti. Cvjetovi su grimizno-rumeni. Biljka naraste visine do 60-70cm. Sadi se u studenom ili ožujku na na sunčani položaj gredice. Ljepše će rasti ako je tlo drenirano. Ima mnogo hibrida u drugim bojama. Ova trajnica nije naročito zahtjevna pri održavanju.

Kineska trava - šaš - Miscanthus sinensis 

uktrasna trava 

Miscanthus je jedna od najcjenjenijih ukrasnih trava i jedan poseban kultivar. Veliki grm sa uskim zelenim listovima, koje kada su straije se lučno povijaju u slapovima. Biljka može narasti do od 2m i više, širina i visina ovosi o sorti bilke. Raste na sunčanim predjelima i ljepše uspjeva na dreniranom tlu i nije zahtjevna za održavanje .

Pampas trava - Cortaderia selloana

uktrasna trava 

Zimzelena trava, može narasti do visine do 2,5m.
S obzirom da se tokom rasta može proširiti do 1,5 m
Potrebno je da prilikom sadnje planirate dosta mjesta za njezin rast.
Neki kultivati kao Pomila nižeg su rasta i prikladni su za sadnju una travnjacima i u manjim vrtovima. Lijepo dolazi do izražaja na okruglim gredicama. Stabljiku krase velike dekorativne, svilenkaste metlice. Ova ukrasna papas trava nijie invazivna. Dekoracija vašeg vrta, koja ne traži mnogo njege.

Zlatni bambus -

bambus 

Zlatni bambusje, jedan od najčešćih vrsta bambusa koja se sadi u vrtovima. Srednje je veličine, brzog rasta i širenja biljke sa sitnom teksturom lišća i atraktivnih zlatno-žutim stabljikama. Ova zimzelena vrsta se često koristi kao živica ili biljka koju sadimo zaklon u vrtu. Bambus ove vrste je otporan, svjetlozelene trske, koja sazri u žutu. Narste do visine 3-4,5m. Umjereno je invazivni ali je lako kontrolirati širenje. Raste uspješno na vlažnom, plodnom dobro dreniranom tlu na sunčanoj strani vrta

 

Rasadnici - planiranje vrta - ukrasne trave, bambusi - trajnice 
Putem dostave možete naručiti sadnice lukrasnih trava, babusa, svih vrsta cvjetnih trajnica ...


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu