KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Bazeni - uređenje okoliša bazena

Kod klasičnih i bioloških bazena, osim održavanja bazena važano je i uređenje okoliša oko bazena. Preporuka je sadnja određenog bilja nižeg rasta, zbog očuvannja čistoće vode u bazenu.

uređenje okoliša bazena 
Kod bioloških bazena možete dodatno u bazenu za pročišćavanje vode,  osmisliti mali vodeni vrt koji ima dvojaku funkciju. Biljke, osim važnosti pročišćavanja vode u glavnom bazenu doprinose prirodnom vodenom okruženju. 
Bazen sa pravilnim opločenjem i raslinjem morao bi se vizuelno i funkcionalno uklopiti u cjelokupno uređenje vašeg vrta i kuće kao cjeline.
uređenje oko bazena 
Uređenje područja oko bazena osmislte vezano uz aktivnosti koje će se odvijati na tom podrućju. Drveni, daščani podovi su danas dosta atraktivni i dobro se uklapaju u okolicu sa bazenom ili jezercom. 
Zavisno da li imate malu djecu, ona će rado korisititi će travnjak u blizini bazena, za igru. Isto tako sunčanje, druženje ili objedovanje, ako imate dovoljno prostora, možete organizirati u blizini bazena.

Uređenje okoliša klasičnih bazena

uređenje okoliša klasičnih bazena 

Kod klasično izrađenih bazena način pročišćavanja vode se odvija kemijskim putem. Klorirana voda i ostale kemikalije nepovoljno utjeću na biljke. U tom slučaju bilje neće lijepo ispjevati uz bazen. Prilikom planiranja bazena dobro je voditi računa da uz rub bazena dolazi opločenje ili neka druga vrsta podne obloge  koja se uklapa u cijelovito uređenje vrta.
Biljke i trava se mogu posaditi iza pojasa opločenja podalje od vode.

uređenje oko bazena 
Kada je prostor oko bazena znatno sužen, uvijek možete naći jedan dio slobodne zemlje uz rub bazena, ograde ili fasade susjedne zgrade koji možete, zatvoriti dašćanom ogradom. Uvijek možete  posaditi povijuše ili biljke penjačice koje će prekriti zid i jednostavno ćete osmisliti ugodniji okoliš.

Pročišćavanje vode u bazenu

biljke oko biološki bazena 
Kod bioloških bazena, osim bazena za kupanje imamo i dodatni bazen koji služi za pročišćavanje vode. Taj mali bazen se može osmisliti kao maleni vodeni vrt te ga lijepo urediti da se uklapa u prirodni okoliš. Uz rub bazena osim prirodnih oblutaka ili većeg kamenja mogu s ezasaditi odgovarajuće vodene biljke. Klasične vodene biljke su: trske, rogoz, lopoč. Iako se vodeni  izgled može odrediti  i sa ukrasnom travom i perunikama ( irisom)
biološki bazeni - uređenje 
bilje uspostavlja stanovit vizelnu ravnotežu u bazenu.
Biljke koje uspješno rastu u vodi:
Acorus calamus - babad
Calla palustris - močvarni zmijevac
Romunculus aquatilis - žabnjak, podvodna reasa
Sagittaria sagittifolis - strelica
Azolla maxicana - vodena papratSalvinia natans - plivajuća paprat
Typha minima - patuljasti rogoz
Osim ovog bilja možete kombinirati i lopoče, ali nastojte odabrati pravu vrstu s obzirom na dubinu svog bazena.
Biljke kod bioloških bazena


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu