KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Unutarnji kamini

Unutarnji kamini 
klasični kamini, električni kamini, 
unutarnji kamini na plin
    

Unutarnji kamini se opet vraćaju u dnevne boravke stanova i kuća. Naročito kamini na drva daju kompletan ugođaj toplog doma popraćen pucketanjem i mirisom vatre. 
Razvoj materijala i tehnologije, u potpunosti  je promjenio klasične kamine. Korisnici danas imaju veliku mogućnost u izboru dizajna, i vrste kamina od kamina na drva, el struju ili plin. Kamini daju ambijetalnu toplinu prostora, i tvori centralno mjesto vašeg doma.
 

Odabir kamina

Unutarnji kamini   

Na tržištu postoje razni tipovi i dizajni kamina; unutarnji kamin na drva, električni ili kamini na plin.Koju grupu odabrati ovisi kojim tipom goriva raspolažete i da li je to osnovni ili dopunski način grijanja za vaš dom ili vikendicu. Za predjele gdje nema zemnog plina električna energija je alternativa ukoliko toškovi nisu preveliki, u tom slučaju, unutarnji kamin na drva je dobar odabir. Kod zatvorenog ložišta  topli zrak se cijevima može razvoditi po ostalim prosorijama kao dopunsko grijanje.

Kamini na topli zrak

Unutarnji kamini

Unutarnji kamini - zračni kamini
Vrsta kamina koji omogućuju grijanje cijele etaže, kuće ili stana su zračni kamini. Od 2004. godine poduzeće Ceko d.o.o. proizvodi kamine za grijanje toplim zrakom, koji su jedinstven proizvodi na tržištu , u cijelosti izrađeni u Rep. Hrvatskoj, sa primjenjenim inovativnim rješenjima.

Više podatata na stranici zračni unutarnji kamini

Kamin na drva

Unutarnji kamini

Stručna izrada kamina podrazumjeva sigurno i funkcionalno korištenje kamina.
Kamin se obavezno postavlja na čvrstu i tvrdu podlogu
(konstruktivni dio).
Otvoreni kamini moraju imati veći odvod dimovodnog kanala - ukupni profil 200-300mm, dok zatvoreni 200 -250mm. Pored toga moraju imati dovod svježeg zraka.

Unutarnji kamini unutarnji kamini - zatvoreno ložište
Kamini na drva sa zatvoerenim ložištima izrađuju se od lijevanog željeza ili šamotne opeke. Zatvaraju se sa vitro keramičkim staklom, otpornim na temperature do 800c.
Obloge mogu biti: kamen, šamotni crijep, mramor, šamotna opeka.
Pribor za svakodnevno korištenje:zaštitna mrežica, pribor za čišćenje,držač cjepanica, mjeh.
Moderni kamini

Novi modeli kamina (Palazzetti) tehnološki su dotjerani do svršenstva i mogu biti sistem grijanja za površinu do 200 m2. Kod rijeđih vrsta modela,  sa rezervoarom,  mogu zagrijavati toplu vodu za radijatore i opskrbljivati
toplom vodom za korištenje u domaćinstvu.
Unutarnji kamini

Kamini - peči  i ložišta
Sve vrste unutarnjih kamina, peći i ložišta i montažu otvorenih unutarnjih kamina i kamina sa ulošcima, možete naći na stranicama:

Oblikovanje kamina

Unutarnji kamini Vanjsko oblikovanje i obloge kamina imaju slobodnu formu jedino se moraju po boji i obliku uskladiti sa ostalim elementima u prostoriji.
Kamin na drva ne mora uvjek pratiti klasične forme.
Glatke plohe kamina u bojii zida dobro će se uklopiti u prostor ako ne želim previše isticati kamin.
Da izbjegnete dodatno mjesto za košaru za drva  taj prostor može biti sastavni dio kamina.
Nova tehnologija izrade uložaka od ljevanog željeza, omogućila je bolju iskoristivost goriva i brže zagrijavanje većih prostora.
Unutarnji kamini Kamini - električni ili plinski
Električni kamini kao i kamini na plin imaju prednosti što ne traže previše svakodnevnog održavanja, čišćenja i jednostavni su za korištenje. Ukoliko niste skloni ili nemate vremaena svakodnevno brinuti za drva, loženje i čišćenje onda je to dobar odabir. Kamini su ugrađeni, zatvoreni sa keramičkim sigurnosnim staklom. Imaju mogućnost regulacije temperature.

   


PVC stolarija - Final forma d.o.o,

 
 

                                                      

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu